Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halloweenowy krem z dyni aromatyzowany ziołowym vinegrette

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
śmietanka kremowa 250 ml
mąka pszenna 250 g
jajko 3 szt
woda 150 ml
olej z pestek dyni 10 ml
bekon 100 g
szczypiorek usiekany 100 g
creme fresh 50 g
czosnek 1 szt
masło 100 g
cebula biała 100 g
bazylia 100 g
tymianek 100 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Halloweenowy krem z dyni aromatyzowany ziołowym vinegrette

Dynie obieramy ze skóry wydrążamy środek łyżką następnie kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle wraz z cebulą gdy lekko zmięknie dodajemy śmietanki i dusimy ją jeszcze około 10 minut. Następnie wszystko blenderujemy do gładkiej konsystencji.

Ciasto na kluseczki:

mąkę mieszamy z wodą i jajkami najlepiej dać same żółtka wyrabiamy na gęstą ,gładką masę bez grudek. kluseczki formujemy łyżeczką wrzucając do osolonego garnka z wodą i łyżką oleju. Następnie kluseczki przesmażamy chwilkę na patelni razem z bekonem pokrojonym w paseczki.

Vinegret:


Bazylie,szczypiorek, tymianek i ząbek czosnku łączymy z oliwą z oliwek i blendujemy razem doprawiając do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.

Propozycja podania:

Kluseczki układamy na środku głębokiego naczynia zalewamy je naszym dyniowym kremem dekorujemy creme fresh i vinegrettem. Życzę wszystkim smacznego zupka w smaku jest przepyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 15.11.2010 06:59
brzmi fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak