Sposób przygotowania

Dynie obieramy ze skóry wydrążamy środek łyżką następnie kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle wraz z cebulą gdy lekko zmięknie dodajemy śmietanki i dusimy ją jeszcze około 10 minut. Następnie wszystko blenderujemy do gładkiej konsystencji.

Ciasto na kluseczki:

mąkę mieszamy z wodą i jajkami najlepiej dać same żółtka wyrabiamy na gęstą ,gładką masę bez grudek. kluseczki formujemy łyżeczką wrzucając do osolonego garnka z wodą i łyżką oleju. Następnie kluseczki przesmażamy chwilkę na patelni razem z bekonem pokrojonym w paseczki.

Vinegret:


Bazylie,szczypiorek, tymianek i ząbek czosnku łączymy z oliwą z oliwek i blendujemy razem doprawiając do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.

Propozycja podania:

Kluseczki układamy na środku głębokiego naczynia zalewamy je naszym dyniowym kremem dekorujemy creme fresh i vinegrettem. Życzę wszystkim smacznego zupka w smaku jest przepyszna.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !