Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę i selera kroimy w słupki, czosnek drobno siekamy. Czerwone, wytrawne wino łączymy z octem winnym, mieszamy, dodajemy warzywa( cebula, marchewka, seler). Ziarna jałowca, czarnego pieprzu, kolendry i ziela angielskiego rozgniatamy w moździerzu, dodajemy do marynaty wraz z czosnkiem. Następnie dodajemy goździki, liść laurowy, tymianek i bazylię.
Mięso zalewamy tak przygotowaną marynatą i odstawiamy na około 2- 3 godziny. Co jakiś czas mięso możemy przekręcić.
Marynatę przygotowaną w ten sposób stosuję bardzo często do marynowania wieprzowiny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Marynata ładnie się prezentuje i smakowo wydaje się być smaczne połączenie.
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    na pewno smaczna
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    oj na pewno
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ciekawy pomysł na marynatę-mięso później na pewno świetnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mięso z takie marynaty musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !