Sposób przygotowania

Z każdego gatunku mięsa kroimy kotlety grubości 1-1,5 cm, kroimy następnie tak aby powstały długie cienkie też na 1,5 cm paski.Robimy marynatę,do oliwy dodajemy,skórkę otartą z cytryny , sok z cytryny, papryczkę pokrojoną drobniutkie paseczki oraz przyprawę z czosnkiem i ziołami. Wszystkie składniki mieszamy razem , zalewamy mięsa.Odstawiamy do lodówki na 4 godziny . Następnie osuszamy lekko ręcznikiem papierowym. Bierzemy po pasku mięsa z indyka , karkówki i schabu. Spinamy 3 końcówki wykałaczką i przeplatamy mięso jak warkocz , spinamy znowu wykałaczką i wkładamy na patelnię z 5 łyżkami oliwy.Obsmażamy mięso z obu stron. Następnie podlewamy winem i dusimy do miękkości. Wyciągamy mięso . Na ten powstały sos wkładamy pokrojony w drobną kostkę miąższ dyni i dusimy do rozpadnięcia się . Doprawiamy solą i pieprzem.Mięso podajemy z dynią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    miałam keidys robic, towj mnei ponownei zacheca.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł wykorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis, tylko wygląda na pracochłonne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !