Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka ze skrzydełek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 8 szt.
marchewki 2 szt.
pietruszka 1 szt.
ziele angielskie kilka ziarenek
Łyżki żelatyny
pół pęczka natki
sól i pieprz
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka ze skrzydełek

Skrzydełka umyj, włóż do rondla. Marchewkę i pietruszkę oczyść, dodaj do skrzydełek. Zalej wodą, dodaj przyprawy, ugotuj na małym ogniu.
Skrzydełka obierz z mięsa, marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Żelatynę rozpuść w gorącym wywarze (nie gotuj!). Dodaj posiekaną natkę.
Mięso ze skrzydełek, warzywa i jajka na twardo włóż do małych szklanek, zalej wywarem, odstaw na 3 godziny. Podawaj z sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.07.2011 16:09
fajna
kome 08.04.2011 23:57
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak