Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cygański...

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
mieszanka mrożona warzywna 1 szt
cebula 4-5 szt
papryka marynowana 1 słoik
pieprz
mąka 2 szkl
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cygański...

Cebulę przysmażyć, dodać kminek, mielone papryki: słodką i ostrą, pieprz, kuchnię grecką, chili concorne. Dusić, aż będzie brunatna masa.
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć chwilę na oleju.
Dodać do cebuli, dodać paprykę pokrojoną w paski wraz z zalewą.
Zalać 1,5 l bulionu i dodać mieszankę.

Z mąki i jajek zarobić ciasto, urywać kawałki i wrzucać do całości.
Gotować pod przykryciem, aż jarzyny i ciasto będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak