Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANE ROLADY Z KARKÓWKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone doprawione 0,5 kg
grzyby suszone do smaku
natka pietruszki
żurawina
żółty ser 4 plastry
ketchup 0,5 op.
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANE ROLADY Z KARKÓWKI

- suszone grzyby leśne zalać gorącą wodą i zostawić na noc, rano ugotować około godziy w osolonej wodzie, przekręcić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, dodać podsmażoną na łyżce oliwy cebulkę
-karkówkę rozbić, posolić z obu stron
-na każdy plaster karkówki nałożyć część mięsa mielonego (doprawionego jak na kotlety), na to grzyby, plaster sera, pietruszkę i zwinąć w roladę. Obwiązać nitką dookoła
-rolady ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym
-żurawinę wymieszać z keczupem i powstałym sosem zalać mięso
-zapiekać w temp 200 stopni około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak