Sposób przygotowania

Przygotuj ciasto:miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, połącz z jajkami. Wymieszaj z pozostałymi składnikami.Ciasto rozsmaruj na blasze (39x33cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 12 min w temp 200°C.Wiśnie osącz, zalewę z nich zagotuj z cynamonem, 2 łyżkami cukru.Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w 3 łyżkach wody. Dodaj wiśnie (12 odłóż do dekoracji), wymieszaj. Ciasto rozkrój na 2 placki. Na jednym rozsmaruj masę wiśniową, przykryj drugim plackiem, ostudź. Rozpuścić żelatynę i wymieszaj ją z jogurtem. Kiedy zacznie tężeć, połącz ze śmietanką ubitą z cukrem i cukrem waniliowym. Rozsmaruj na cieście. Pokrój tort na porcje, posyp wiórkami i udekoruj wiśniami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    Fajny pomysł na masę do tortu, nie za ciężka i nie maślana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !