Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy udziec z indyka i włoszczyznę. Doprawiamy ziarenkami smaku. Gdy woda się zagotuje dodajemy kostkę bulionową i kaszę jęczmienną. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kapustę kroimy i gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodajemy kapustę kiszoną. Na patelni rozgrzewamy olej i posypujemy mąką. Mieszamy i podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy wodę i mieszamy. dodajemy do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy majerankiem i solą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Dawno kapuśniaku u mnie nie było,hmm..chyba czas to zmienić ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    bardzo lubię kapuśniak!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja też uwielbiam kapuśniak
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kwaśne zupy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jak zawsze.... dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !