Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzyj z cukrem na kremową masę.Ucierając,wbijaj po 1 jajku.Następnie wymieszaj z mąką,proszkiem do pieczenia,migdałami i mlekiem.Rozgrzej gofrownicę,nasmaruj tłuszczem.Z przygotowanego ciasta usmaż kolejno 6 gofrów.Każdy podziel na 5 pojedynczych serduszek.Oczyść truskawki.drobno pokrój.Połowę zmiksuj.Śmietankę ubij z cukrem waniliowym.Wymieszaj z 3 łyżkami wiórków kokosowych,zmiksowanymi i pokrojonymi truskawkami.Bierz po 3 małe serduszka i przekładaj je porcjami kremu truskawkowego.Oprósz resztą wiórków kokosowych. (deser można przyrządzić z gotowych gofrów lub wafli tortowych)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !