Sposób przygotowania

Skrzydełka solimy , nakłuwamy widelcem, żeby przeszły lepiej marynatą.
Przygotowujemy marynatę : rozpuszczamy miód, dodajemy białe wino , starty imbir, cynamon i pieprz ziołowy, mieszamy dokładnie. Zalewamy nią skrzydełka tak, żeby je całkowicie pokryła. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Najpierw smażymy skrzydełka na rozgrzanym oleju, aby się pięknie zrumieniły, potem przekładamy do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 na około pół godziny, polewając je resztą marynaty a potem wytworzonym sosem.
Podajemy z ryżem i delikatną surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    białe wino z miodem i cynamonem - mieszanka obowiązkowa do wypróbowania!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszą być smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe z tym cynamonem
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaciekawił mnie szczególnie ten cynamon - do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    z cynamonem nigdy nie robiłam, moze być bardzo smaczne :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacyjne! az ślinka mi cieknie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    palce lizać...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    przepis warty wypróbowania:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !