Sposób przygotowania

Masło stop w garnuszku,ostudź.Ubij jajka na gęstą kremową masę,dodaj do niej sól i cukier puder.Połącz z kakao,skórką z cytryny,likierem i kawą rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Stale mieszając,dolewaj do masy cienkim strumieniem ostudzone masło.Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia.Na spodzie ułóż 3 herbatniki,jeden obok drugiego.Zalej 1/3 masy i przykryj kolejną warstwą herbatników.W ten sposób ułóż jeszcze 2 warstwy herbatników,przelewając masą.Gotowy przekładaniec wstaw do lodówki na 3 godziny.Po tym czasie wyjmij go z formy,pokrój na porcje.Posyp pistacjami i orzeszkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !