Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1,5 kostki
jaja 3 sztuki
sól do smaku
cukier puder 20 dag
kakao 6 łyżek
kawa rozpuszczalna 1 łyzka
likier waniliowy 2 łyżki
skórka cytrynowa
herbatniki 12 sztuk
orzechy arachidowe
orzechy pistacjowe

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec czekoladowy

Masło stop w garnuszku,ostudź.Ubij jajka na gęstą kremową masę,dodaj do niej sól i cukier puder.Połącz z kakao,skórką z cytryny,likierem i kawą rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Stale mieszając,dolewaj do masy cienkim strumieniem ostudzone masło.Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia.Na spodzie ułóż 3 herbatniki,jeden obok drugiego.Zalej 1/3 masy i przykryj kolejną warstwą herbatników.W ten sposób ułóż jeszcze 2 warstwy herbatników,przelewając masą.Gotowy przekładaniec wstaw do lodówki na 3 godziny.Po tym czasie wyjmij go z formy,pokrój na porcje.Posyp pistacjami i orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak