Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona Panga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 3 sztuki
ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
smietana 18% 1 łyżka do panierki
olej do smażenia do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona Panga

Filet z pangi rozmrażamy i myjemy pod bieżącą wodą .

Do talerza wybijamy jajko z dodatkiem śmietany oraz pieprzu i soli.

Po czym obtaczamy Pange w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju .
W tym czasie obieramy i gotujemy ziemniaki :)

Smacznego ^^

Podawać z surówką z kiszonej kapusty zamieszczonej w moich przepisach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 13.10.2010 21:02
bardzo lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak