Sposób przygotowania

Sposób przygotowania ciasta:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć naleśniki na złoty kolor.

Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodac posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypiorek. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne zrobię na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nie przepadam za szpinakiem ale uważam, że ładnie się prezentuje w daniach.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Szpinak polubiłam kilka miesięcy temu i Twoje naleśniczki są w moim guście.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinaKR

    Uwielbiam takie naleśniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają bardzo zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !