Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja pomidorowa z ryzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości ok 2 l
marchewka 1
pietruszka 1
ziele angielskie 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 100 g
śmietana 18 proc 1/3 szklanki
mąki 1 łyżeczka
ryż 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moja pomidorowa z ryzem

Do wywaru z kości należy wrzucić marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Kiedy warzywa będą stawały się miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i wsypujemy ryż. Gotujemy zupę jeszcze ok 20 min, do momentu kiedy ryż będzie miękki. Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką. Wszystko energicznie mieszamy, aby nie powstały gródki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.01.2013 21:59
ale bym zjadła, mimo że jest już prawie 22.00 :D
Smakosz6 04.01.2011 14:47
mniam
PaniMISIOWA 30.12.2010 19:16
fajny ma kolorek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak