Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 50 dag
cielęcina 20 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
pestki słonecznika

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Warzywa oczyścić,umyć,obrać,opłukać,zalać 5 szklankami wody.Mięso umyć,włożyć do wody,gotować razem,aż zmięknie,odcedzić wywar.Osobno ugotować groszek,odcedzić,odłożyć kilka łyżek,pozostały przetrzeć do wywaru.Mąkę wymieszać z łyżką zimnej wody,wlać do zupy,doprowadzić do wrzenia,przyprawić solą i pieprzem,dodać odłożony groszek.Zupę wlać do talerzy,posypać pestkami słonecznika,można dodać łyżkę jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak