Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kg
jajko 1 sztuka
olej roślinny troszeczke
woda letnia do zagęszczenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Ruskie

Mąkę , jajko , olej , sól oraz wodę łączymy w jedno .
Czyli inaczej pisząc w ciasto :P
Po czym wałkujemy po kolei porcje ciasta i wycinamy kółka szklanką lub kubkiem .
Następnie wkładamy farsz a oto przepis:

1 kostka sera (250g)
Podsmażona cebulka (1 mała)
smalec do smażenia
ugotowane i zmielone ziemniaki (około 1kg)
sól
pieprz

Kostkę sera oraz ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę w ten czas podsmażamy cebulkę mieszamy to i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Nadziewamy..
I gotujemy ^^

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.11.2011 13:47
uwielbiam
ewelinapac 29.12.2010 11:18
pyszne
kacpereczekw 12.12.2010 10:00
mniaaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak