Sposób przygotowania

Rozpuścić drożdże w małej ilości cukru i kilku łyżeczkach letniego mleka. Mąkę wsypać do miski dodać drożdże,cukier,mleko,sól,starta skórkę cytrynową i masło.Ciasto wyrabiać za pomocą miksera na gładką masę. Przykryć i pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Śliwki umyć i usunąć z nich pestki. Blachę posmarować tłuszczem. Ciasto wyłożyć na blachę,rozwałkować i przycisnąć brzegi.Położyć śliwki na ciasto,pozostawić na 20 minut a następnie piec. Zmieszać pokrojone migdały z cukrem i posypać nimi gorące ciasto.Po ostygnięciu pokroić na kawałki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !