Sposób przygotowania

Zieloną herbatę i obrany ząbek czosnku miażdżymy w moździerzu by uwolnić ich smaki i aromaty, Dodajemy sos teriyaki i mirim (możemy zastąpić go sake lub ewentualnie octem ryżowym) oraz imbir, miód i wasabi. Mieszamy. Do marynaty wrzucamy porcje świeżego łososia i zostawiamy w niej na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    w składnikach powinna być jeszcze mała łyżeczka miodu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !