Sposób przygotowania

Mąkę, mączkę ziemniaczaną,sól i proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać.Dodać 125 g masła,150g cukru,jajka, 2 łyżki rumu,sok z cytryny. Mieszać mikserem.Formę posmarować olejem,posypać mąką,wlać ciasto i piec. Po upieczeniu ciasta,wyjąć je z formy i przykryć,pozostawić do ostygnięcia. Ciasto przełożyć i posmarować kremem.

Krem maślany:
Ugotować budyń waniliowy,schłodzić go w kąpieli wodnej cały czas mieszając.Utrzeć 200 g masła,a następnie łyżka po łyżce wymieszać budyń.

Karmel:
Łyżkę masła i 50 g cukru stale mieszać na ogniu do uzyskania złotej barwy. Dosypać pokrojone migdały,rozmieszać i rozsmarować na folii aluminiowej posmarowanej olejem. Po wystygnięciu roztłuc i posypać kawałkami wieniec.

Położyć czereśnie na różyczki z masła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !