Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 kg
mięso mielone wołowe 1 kg
ryż 2 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
cebula biała 2
margaryna 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę sparzamy w gorącej wodzie .Ryż gotujemy w 4 szklankach wody ,pozostawiamy pod przykryciem .Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebule .Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem ,przesmażoną cebulką ,odrobina margaryny wg uznania .Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i kucharkiem.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.Układamy w brytfannie .Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.Podajemy z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.10.2013 08:58
pyszne gołąbki
alaaa 08.09.2013 22:48
domowe najlepsze
pacpaw 23.08.2013 19:57
wieki już nie jadłem gołąbków
malina 08.08.2013 09:18
jedno z moich ulubionych dań
Motorek 11.12.2012 09:20
pycha
Wafelek2601 07.05.2012 09:35
moje ulubione
Edyta38 15.01.2011 18:08
prezentuja i napewno smakuja:)
Ela20 28.11.2010 12:38
Ładnie się prezentują :)
MAR3STA 03.11.2010 15:50
Uwielbiam gołąbki, zwłaszcza z mięsem))
Wojtek8 17.10.2010 09:42
dobre są gołąbki
ben-ka 13.10.2010 15:54
Obiadek jaki lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak