Sposób przygotowania

Kapustę sparzamy w gorącej wodzie .Ryż gotujemy w 4 szklankach wody ,pozostawiamy pod przykryciem .Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do margaryny .Margarynę roztapiamy i podsmażamy cebule .Gdy ryż przestygnie łączymy z mięsem ,przesmażoną cebulką ,odrobina margaryny wg uznania .Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i kucharkiem.Na liście kapusty kładziemy przygotowany farsz i zawijamy gołąbki.Układamy w brytfannie .Zalewamy woda do poziomu gołąbków .Wsypujemy łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu cayenne. Wstawiamy do piekarnika na najniższy poziom i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę na termoobiegu.Podajemy z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Obiadek jaki lubię:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    dobre są gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Uwielbiam gołąbki, zwłaszcza z mięsem))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Ładnie się prezentują :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    prezentuja i napewno smakuja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    jedno z moich ulubionych dań
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wieki już nie jadłem gołąbków
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowe najlepsze
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !