Sposób przygotowania

Szparagi dusić przez około 30minutw maśle wymieszanym z łyżeczką soli i cukru.Warzywa pokroić w kosteczkę i umieścić w brytfannie. Na warzywach umieścic mięso,posypać pieprzem i zalać 1/4l wody. Mięso z warzywami piec w piekarniku do czasu do czasu polewając je sosem z pieczenia. Po upieczeniu przykryć i dostawić na 10 minut. Następnie pokroić i zalać sosem,w którym było upieczone.

SOS:
Jajka,cebulę,łyżeczkę kaparów,ogórka drobno pokroić w kosteczkę. dodać siekany szczypiorek, pietruszkę,wymieszać z łyżeczką ostrej musztardy. Sos doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !