Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z suszonymi owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone owoce 150 gram
rolada wieprzowa 800 gram
sól
rodzynki 50 gram
cukier
masło
smalec
wywar mięsny 250 ml
śmietana 120 ml
mączka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z suszonymi owocami

Owoce namoczyć w wodzie,krótko zagotować, a po odsączeniu pokroić. Zmieszać z rodzynkami,łyżeczką cukru i łyżeczką bułki tartej. Rozbity płat mięsa posypać solą i pieprzem. Nadzienie położyć na środek,zwinąć pieczeń, owinąć nicią i zawiązać. W brytfannie roztopić 2 łyżki smalcu, opiec mięso,a następnie zalać je wywarem mięsnym i owocowym.Piec pod przykryciem w średniej temperaturze,obracając i polewając. Do sosu dodać śmietanę zmieszaną z łyżeczką mączki ziemniaczanej,dobrze zagotować i złagodzić smak dodając świeże masło.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak