Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy masło i rozgniatamy/ucieramy na gładką, jednolitą masę.

Pory (tylko białe części) kroimy na kawałki ok. 10-12 cm długości i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej przez 15 minut.

Odcedzone pory owijamy plasterkami wędzonego boczku.

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i kładziemy warstwę ziemniaczanego puree. Na ziemniakach układamy zawinięte w boczek pory i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC na około 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Anglicy lubia takie dania ..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !