Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z pietruszką – jarzynka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewk 5 sztuk
pietruszka 1 duża sztuka
masło 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z pietruszką – jarzynka :

Z angielskiej kuchni .

Początkowo zestawienie wydawało mi się z lekka egzotyczne. Pietruszka raczej nie jest traktowana u nas jako warzywo na jarzynkę . I to jest błąd . Jest przepyszna . Zdecydowanie polecam .

Marchew i pietruszkę obrać .Marchewkę pokroić w cienkie plasterki , a pietruszkę w pół plasterki . Zalać niewielką ilością wody ( tak by zakryła warzywa , osolić , ocukrzyć i gotować 15 minut . Odcedzić . Dodać masło Przez moment dusić potrząsając garnuszkiem by obtoczyły się dobrze w maśle .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak