Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z bitą śietaną i cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 2 szkl
jajko 2
sól 3 szczypty
oliwa 1 łyżka
cynamon według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z bitą śietaną i cynamonem

Mąkę, jajka, mleko i sól zmiksować. Olej wlewamy na patelnię (dodajemy go tylko do smażenia pierwszego naleśnika. Resztę smażymy na suchej patelni) , rozgrzewamy go i chochlą do zupy wlewamy ciasto. Naleśniki smażymy z obydwu stron.
Na usmażony naleśnik nakładamy bitą śmietanę, posypujemy cynamonem i zwijamy go w rurkę. Dekorujemy również bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak