Sposób przygotowania

eberka gotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Obrane buraki pokroić w talarki i gotować wywar w osobnym garnku. po zagotowaniu przełączyć na mały palnik dodać łyżkę kwasku cytrynowego i trzymać na małym płomieniu około 1 godz nie dopuszczając do wrzenia. Nastepnie wyjąć gotowane mięso i buraki i połączyć wywary ze sobą dodając wycisnięty czosnek pieprz i sól do smaku.USZKA: Mięso zmielić razem z suszonym grzybami. Mąkę połączyć z jajkiem i szczyptą soli i zarabiać ciasto dolewając letniej wody. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki wyłożyć na posypana mąką stolnice i rozwałkować. Kieliszkiem wydrążać kółka w cieście na ktore nakładać będziemy przygotowany farsz i zlepiamy łapiąc za dwa końce. Gotowac w lekko osolonej wodzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !