Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1,5 l wody,wrzucamy skrzydełka,kostki rosołowe,pokrojoną marchewkę,ziele angielskie,liście laurowe.Gdy rosół się zagotuje i skrzydełka będą miękkie dodajemy starte na tarce o grubych oczkach surowe buraki.Wszystko gotujemy,po chwili wlewamy 1 łyżkę stołową octu.Po 7-10 minutach zdejmujemy garnek z ognia,dolewamy śmietanę rozrobioną z łyżeczką mąki.Wszystko zagotowujemy i doprawiamy pieprzem.Podajemy z gniecionymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam serdecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !