Sposób przygotowania

Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzić, przelać sporą ilością ciepłej wody i odsączyć.
W tym czasie obrać czosnek i pokroić wzdłuż w bardzo cieniutkie płatki. Rozgrzać oliwę na bardzo dużej patelni, do jeszcze letniej a nie gorącej dodać czosnek i smażyć stale mieszając, aż leciutko się zrumieni i zdecydowanie zmięknie. Dodać wówczas płatki chili i natkę pietruszki. Smażyć chwilkę, mieszając. Wrzucić makaron i za pomocą dwóch drewnianych widelców dokładnie wymieszać z sosem. Powinno podrzucać się patelnię lekko tak, aby samo się wszystko wymieszało, ale nie umiem z racji braku sił w wątłych moich rączkach, bo patelnię mam ciężką i rzeczywiście wielką. Mocno podgrzać makaron i rozłożyć do głębokich talerzy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    proste ale pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam... zawsze jem spaghetti tylko z oliwą i czosnkiem ..bez żadnego sosu...ewentualnie jakieś małe dodatki jak tu pietruszka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Coś dla mnie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    znakomite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    bardzo proste musze spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne, proste, pikantne i o takie 3xP chodzi :) !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ja też je uwielbiam. Często gości na naszym stole.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !