Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka przepiórcze z kawiorem na grzankach

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek przepiórczych 12

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka przepiórcze z kawiorem na grzankach

Jajka zagotujemy w wodzie i gotujemy 30sekund, przykrywamy i zgaszamy ogień. Pozostawiamy jajak w wodzie na 4min. Wykładamy jajak i wkładamy na 5 min do zimnej wody. Obrać ze skorupek i przekroić ostrym nozem na pół Upiec na złoto w piekarniku kawałki bagietki. Na każdej grzance położyć łyżeczkę kawioru i rozpłaszczyć. Na to położyć połowkę jajka ugarnirowanego kilkoma ziarenkami kawioru. Ozdabiamy gałązką kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 07.08.2011 22:35
wykwintne i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak