Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańska zupa chlebowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kromek czerstwej bułki 6-8
cebula
mała puszka pomidorów w zalewi
jaja 2
ząbek czosnku
łyżki oliwy 2
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańska zupa chlebowa

W rondlu rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekane pomidory wraz z zalewą, cebuę, czosnek i dusimy. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy gorący bulion i należy zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić na oleju z obu stron. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. jaja ubijamy trzepaczką i ostrożnie wylewamy na bułkę. Wstawiamy do mocno rozgrzanego piekarnika i zapiekamy aż się jaja zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 03.04.2011 09:56
ciekawy przepis
Agnieszka/picola 03.04.2011 09:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak