Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata czosnkowa z papryką i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
bazylia 4-6 listków
olej z pestek winogron 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata czosnkowa z papryką i ziołami

Do naczynia przelewamy oliwę z oliwek, wyciskamy sok z połówki cytryny, dodajemy ząbki czosnku, paprykę, majeranek, bazylię, świeżo zmielony pieprz oraz sól. Dokładnie miksujemy blenderem, lub widelcem, rozdrabniając wcześniej czosnek.
Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso (ja stosuję ją do różnych mięs) i w szczelnie zamkniętym pojemniku odstawiamy do marynowania do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Tak przygotowane mięso możemy piec, smażyć, gotować na parze oraz grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.03.2011 08:19
oj, to musi byc pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak