Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane serem feta i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 kilogramy
ser mozarella 1
czarne oliwki
czosnek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane serem feta i oliwkami

pomidory należy przekroić na pól....miąsz z pomidorków wydrążamy a połówki pomidorów wsadzamy do piekarnika na 3 do 5 minut. Miąsz , kroimy bardzo drobno i wrzucamy do miseczki, dodajemy także ser mozarella pokrojony w drobną kostkę oraz ser feta (także pokrojony w kosteczkę) oraz pokrojone czarne oliwki i dodajemy wszystko do miąszu:) następnie wciskamy ząbek czosnku ,doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy bazylię.
połówki pomidorów wyciągamy je z piekarnika i wypełniamy farszem, po czym po raz kolejny wkładamy pomidorki wypełnione farszem do piekarnika rozgrzanego do 200stopni C na około 10 minut aż stopi się ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.01.2013 12:09
Na 3 kilo pomidorów dwa małe sery?
kate.500 22.06.2011 13:14
smacznosc...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak