Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa zapiekane z gorgonzolą i gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory 2 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 1 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
ser gorgonzola 10 dkg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa zapiekane z gorgonzolą i gruszką

Cukinię, cebulę oraz czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki, do tego poszły pomidory też w plasterki. Sięgnęłam po gruszkę obrałam i pokroiłam w miarę drobno i to wszystko ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Lekko posoliłam, posypałam pieprzem i zalałam jogurtem naturalnym wymieszanym z łyżką śmietany. A na to ułożyłam kawałeczki drobne sera gorgonzola i posypałam bazylią.

Wstawiłam do piekarnika na około 25 minut i zapiekłam całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 16.04.2012 12:22
coś pysznego
PaniMISIOWA 08.05.2011 08:38
bardzo fajny i zdrowy przepis!
ewelinapac 01.11.2010 09:36
jak kolorowo
Jolanta40 31.10.2010 09:33
lubię takie połączenia z gorzkawą gorgonzolą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak