Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa babka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
mąka pszenna i ziemniaczana po 1 szklance
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia łyżka
aromat cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka

Jajka miksujemy z cukrem dodajemy mąkę , wsypać proszek i dalej miksować .Pod koniec miksowania wlewamy olej i aromat cytrynowy.Pieczemy godzinę w 180 st. Na koniec polewamy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 09.11.2012 09:58
oczywiście miało być babki
Beata23 09.11.2012 09:57
oczywiście miało być babki
Beata23 09.11.2012 09:56
lubię babaki
babcia
babcia 26.02.2012 13:46
pyszna
magdalea 12.06.2011 12:23
lubie taka, musze wyprobowac ten przepis
Koper 04.02.2011 14:53
ładnie wyszła
ElizaT 23.01.2011 18:22
smaczna
Monika193
Monika193 15.10.2010 08:52
moja ulubiona
matii6 13.10.2010 12:37
ale fanie wyrosła,super
Goya 13.10.2010 11:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak