Sposób przygotowania

Czekolady rozpuścić na parze,dodać ok2łyżki miodu i ostudzić.Żółtka utrzeć i powoli dodawać do czekolady.Powoli dolewać sok pomarańczowy(ok pół szklanki) i garść skórki.Ubitą pianę z białek(ze szczyptą soli)dodać do masy.Piec w180stopniach ok25min(doglądając by nie przypalić,najlepiej w papierze do pieczenia:) ).Łyżkę miodu podgrzać z tym czasie z sokiem pomarańczowym(do smaku by nie było za słodkie można dodać sok z limetki),wymieszać z resztą skórki,ostudzić i polać ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia_Kawa

    Kocham czekoladę i wszystko co czekoladowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jusztyska

    faktycznie, wygląda rewelacyjnie :) a czekolade uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapewne pycha ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjne ciacho!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !