Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JARZĘBINA W MIODZIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
miód 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: JARZĘBINA W MIODZIE

Owoce pozbawić goryczy( zebrać przemrozone lub mrozic w zamrazarce a potem zanurzyć na kilka minut we wrzącej wodzie). Przełozyć na dużą blachę i na około 10 min włozyc do piekarnika o temp. 180 st. Miód lekko podgrzać w rondlu wsypać jarzębinę i przez 45 min smazyć na słabym ogniu, co pewien czas mieszając. Goraca jarzębine wkładać do słoiczków, szczelnie zamknąć. Używać do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 13.10.2010 11:17
Ciekawe jaki ma smak, bo surowa jest bardzo gorzka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak