Sposób przygotowania

Potrawa składa sie z zeberek, marynaty oraz \"smarowidła\".
Zioła mieszamy ze soba w miseczce, dodajemy pokruszone liscie laurowe i porwany na kawałki rozmaryn. Cebule kroimy w ósemki, czosnek (3 zabki) i marchew na talarki. Żeberka myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Na dno miski kaldziemy warstwe warzyw i posypujemy czescią mieszanki ziół. na to kałdzuymy zeberka. Obkąłdamy reszta warzw i posypujemy zioąłmi. Zalewmywszystko piwem. przyryc flia spozywcz i do lówdki na min 12h.
Robimy smarowidło. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszmy z 1/2 szkl piwa, olejem i solą. Wyjmujemy zeberka z maryanty, wycieramy, smarujemy naszym smarowidłem i układamy w naczyniu zarodpornym z przykryciem. Wstawiamy do piekarnika do 180st. na ok 2h. W trakcie kilka razy odwracamy i smarujemy \"smarowidłem\".
W ten sam sposob mozna zrobic golonkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda,mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Coś pysznego:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo apetyczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    rewelacyjne żeberka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !