Sposób przygotowania

Przygotowanie kurczaka:

Kurczaka myjemy, przyprawiamy, nacinamy lekko cienkim nożem jego grubszą cześć i faszerujemy pokrojonymi w paski pomidorkami suszonymi oraz mozarellą. Następnie kurczaka zawijamy w szynkę parmeńską i grillujemy docelowo można na patelni grillowej.


Przyrządzenie makaronu:

Wode na makaron solimy do gotującej się wody wrzucamy makaron i gotujemy aldente.

Sos truflowy :

Na patelnie wlewamy sklarowane masło i przesmażamy wcześniej pokrojona szalotkę i czosnek zalewamy to wszystko winem i odparowujemy. Po odparowaniu wina wlewamy śmietankę i dodajemy paste truflową .

Warzywa brenoise.
Warzywa kroimy w kostkę drobna i równą przesmażamy na maśle przyprawiamy sola i pieprzem

Podanie:

Makaron mieszamy z sosem truflowym wykładamy na środek głębokiego talerza na to układamy pokrojonego w plastry około 2cm kurczaka do okoła posypujemy naszym brenoise z warzyw i dekorujemy tymiankiem. Życzę smacznego!!!!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !