Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sardynki w pikantnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

puszka sardynek w oliwie
liście sałaty
zielenina
1/2 szklanki majonezu
kwaśnej, gęstej śmietany 2 łyżki
tartego żółtego sera duża filiżanka
łyżeczka musztardy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sardynki w pikantnym sosie

Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy ser, składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, ale delikatny smak., by nie tłumił specyficznego smaku sardynek. Na liściu sałaty układamy odsączone z oliwy sardynki, zalewamy obficie sosem, przybieramy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:02
mmm sardynki, pycha!;]
Zoso 25.03.2011 20:34
smaczne takie sardynki
Pati8 10.12.2010 14:33
rxeczywiście pikantne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak