Sposób przygotowania

Grzybki myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Gdy puszczą soki dusimy jeszcze kilka minut i gorące wkładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby \"chwyciły\". W razie potrzeby można krótko pasteryzować. Tak przygotowane grzyby wytrzymują w lodówce kilka tygodni i są doskonałym składnikiem do wszelkich sosów, gdy minie już sezon grzybowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    lubie grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna zakąska:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię podobnie ze wszystkimi grzybami ale w tym przypadku używam smalcu i pasteryzuję a w zimie....jakbym świeże z lasu jadła.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiego sposobu nie znałam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    też takie robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    z niecierpliwością czekam na sezon grzybowy by móc wykorzystać ten rewelacyjny przepis
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    lubi? takie grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    swietne ... szczegolnie do alku ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota!!!;>
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    oj grzybki pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie grzybki to ja lubię, mniam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !