Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 30 dag
żółty ser 10 dag
3 łyżki bułki tartej
3 gałazki mięty
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki z miętą

Cukinię umyj, ze skórką zetrzyj na tarce o dużych otworach. Posól i odstaw, aby puściła sok. Żółty ser grubo zetrzyj (tak samo jak cukinię). Miętę opłucz, osusz, oderwij listki i potnij je cienkie paski.
Cukinię odciśnij, wymieszaj z serem, jajkiem, tartą bułką oraz miętą. Przypraw solą i pieprzem.
Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Łyżką nakładaj ciasto cukiniowe, formując owalne placki. Smaż na rumiano, po minucie z każdej strony. Podawaj np. z jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:03
oo z miętą, fajne;)
dorotka0000025 26.04.2012 15:32
mniam
ziutula
ziutula 05.07.2011 21:47
ciekawy pomysł na placki...
daria899 28.03.2011 23:02
wyśmienite
jolaxa 05.02.2011 22:50
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak