Sposób przygotowania

Cukinię umyj, ze skórką zetrzyj na tarce o dużych otworach. Posól i odstaw, aby puściła sok. Żółty ser grubo zetrzyj (tak samo jak cukinię). Miętę opłucz, osusz, oderwij listki i potnij je cienkie paski.
Cukinię odciśnij, wymieszaj z serem, jajkiem, tartą bułką oraz miętą. Przypraw solą i pieprzem.
Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Łyżką nakładaj ciasto cukiniowe, formując owalne placki. Smaż na rumiano, po minucie z każdej strony. Podawaj np. z jogurtem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł na placki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oo z miętą, fajne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !