Sposób przygotowania

Mięso pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie rumień je na oleju. Cebulę obierz, pokrój w piórka. W żeliwnym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, przesmaż na nim cebulę. Wsyp ryż, przesmaż mieszając. Dodaj obraną startą marchewkę, obrane , pokrojone w kostkę pomidory, mięso, listek laurowy i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zalej wodą, dodaj kostkę bulionową i paprykę do smaku, zagotuj. ewentualnie przełóż do naczynia do zapiekania, szczelnie przykryj, piecz ok. 40 minut w temp. 180.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ciekawe danie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !