Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka z marchewką – jarzynka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka 2 sztuki
marchewki miniaturki 1 puszka
masło 1 łyzka
koperek pokrojony 1 łyzka
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka z marchewką – jarzynka :

W związku z tym , że mamy świeże warzywa dostępne przez cały rok można sobie zrobić zimową wersję marchewki z kalarepką . oczywiście w sezonie jarzynka ta robiona z gruntowych warzyw będzie smaczniejsza .
Kalarepki obrać . Pokroić w słupki , zalać wodą ( ok. 1 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) . Odsączyć marchewki z zalewy . kalarepkę odcedzić . Dodać marchewkę , masło , koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić solą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:03
mniam mniam pyccha!;]
Agnik 07.03.2011 19:49
nigdy nie jadłam czegoś takiego
Anita21 13.10.2010 08:40
świetny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak