Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
szczypta soli . .
ziemniaki ugotowane 300 gram
podsmażona cebulka 1 sztuka
woda 1 (gorąca)
twaróg 200 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi

szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.
Podsmażoną cebulkę łączymy ze zmielonymi ziemniakami i zmielonym serem.Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem do smaku.
Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.N a każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy we wrzącej wodzie około minuty od wypłynięcia.
Podajemy z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.04.2011 17:39
kto ich nie lubi
Koper 27.11.2010 17:16
Uwielbiam ruskie pierogi :)
cukiereczek 18.10.2010 08:42
Tak pobudzają smak
Katarzyna/kate1980 16.10.2010 08:15
uwielbiam takie pierogi najbardziej ze wszystkich
MAŁGORZATA108 13.10.2010 11:16
Pobudzają apetyt.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak