Sposób przygotowania

szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.
Podsmażoną cebulkę łączymy ze zmielonymi ziemniakami i zmielonym serem.Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem do smaku.
Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.N a każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy we wrzącej wodzie około minuty od wypłynięcia.
Podajemy z podsmażoną cebulką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pobudzają apetyt.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie pierogi najbardziej ze wszystkich
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tak pobudzają smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwielbiam ruskie pierogi :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kto ich nie lubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !