Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron typu łazanki 1 opakowanie
pieczarki 7 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej roślinny 5 łyżek
cebula 1 sztuka
kapusta biała 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, dodając nieco oleju aby zapobiec sklejaniu sie makaronu. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić umyte i pokrojone w kostkę pieczarki i cebule. Podsmażyć. Kapuste kiszoną odsisnąć z soku, pokroić, wrzucić na patelnie do pieczarek i cebuli. Doprawić mieloną papryką, solą, pieprzem i cebulą suszoną Prymat. Po zarumienieniu się wymieszać z makaronem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 06.11.2012 22:11
dobre
jogobella231
jogobella231 07.06.2011 07:47
pycha
stokrotka 04.06.2011 10:30
mniam....
adam1f 13.02.2011 21:58
super
wolochski 18.01.2011 18:36
super
gacopierz23 28.10.2010 21:28
lobię łazanki ale robię ze słodką kapustą
Mati13 14.10.2010 18:37
bardzo lubie łazanki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak