Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab połączony z kapustą i innymi jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty
schab bez kości 80 dag
pomidory 60 dag
kolorowe papryki 2 sztuki
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab połączony z kapustą i innymi jarzynami

schabowy umyj, natrzyj z kazdej strony solą, pieprzem. odstaw na godzinę do lodówki. potnij na kawałki.
paprykę, kapustę i obraną cebulę pokrój w paseczki. pomidory pokroj w kostkę. W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. wrzuć kapustę i paprykę. podlej wodą i duż do miekkości. na koniec dodaj pomidory i przyprawy do smaku. Na patelni rozgrzej 2 łyzki tłuszczu usmaż kotlety. do tłuszczu który pozostał od smażenia kotletów wrzuć cebulę i ją zeszklij. oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc. zasmażke dodaj do kapusty. gotuj jeszcze kilka minut. podaj z kotletami schabowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.12.2011 08:19
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak